سلسه نشستهای معارف انقلاب اسلامی با عنوان سلوک ذیل شخصیت امام خمینی (ره) برگزار شد .
استاد طاهرزاده: انقلاب اسلامی در مقابل تفکر مدرنیته قرار دارد. تفکر مدرن، تفکری است که به عهد الهی پشت کرده است و مردمان را به مادیگرایی و حساب و کتابهای صرفاً دنیایی فرا میخواند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و قیام خونین 15 خرداد سلسه نشستهای معارف انقلاب اسلامی با عنوان سلوک معرفتی امام خمینی (ره) با حضور استاد اصغر طاهرزاده در حسینیه معارف انقلاب اسلامی زنجان برگزار شد .
اصغر طاهرزاده استاد فلسفه و عرفان اسلامی در این سلسه نشست ها گفت : انقلاب اسلامی صرفاً یک پدیدۀ سیاسی نیست، بلکه یک پدیدۀ اشراقی است که جایگاهی در عالم هستی دارد و هرکس به هر میزان به انقلاب اسلامی نزدیک شود، به همان میزان بر معنویتش افزوده میگردد. انقلاب اسلامی در مقابل تفکر مدرنیته قرار دارد. تفکر مدرن، تفکری است که به عهد الهی پشت کرده است و مردمان را به مادیگرایی و حساب و کتابهای صرفاً دنیایی فرامیخواند. در مقابل، تفکر انقلاب اسلامی انسان را به عهد الهی و پیروی از قوانین الهی دعوت میکند.آقایان سید حسین نصر و داریوش شایگان و هانری کربن معتقد بودند دین اسلام دین خوبی است و میشود با آن در این دنیا زندگی کرد، اما به هر صورت ما حیاط خلوت و حاشیه غرب هستیم و با همین حیات قدسی (دین اسلام) میتوانیم در تاریخ مدرنیته زندگی کنیم و نیاز به انقلاب نداریم. نه ذیل غرب هستیم و نه در تقابل با آن، بلکه در تاریخ مدرنیته خواهیم بود، اما کسی مثل امام خمینی (ره) معتقد بود ما نمیتوانیم و نمیخواهیم در تاریخ مدرنیته زندگی کنیم. ما اگر بخواهیم حیات دینی از جنس پیامبران داشته باشیم، نیاز به انقلاب داریم. انقلابی با قرائت فلسفه صدرایی لازم داریم، چرا که هر انقلابی در تاریخ تمدنها به شرطی میتواند باقی بماند و تمدنساز باشد که یک قرائت فلسفی از جهان داشته باشد و به نظر امام خمینی (ره) حکمت متعالیه است که میتواند در این دنیای پیچیده پاسخگوی نیازهای ما باشد.

استاد فلسفه و عرفان اسلامی اظهار داشت : همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، ما بنای تمدن اسلامی را بر مبنای ملاصدرا میدانیم. حضرت امام نیز تفکر ملاصدرا را داشتند و با این نگاه انقلاب کردند و کسانی که انتقادات زیادی به ملاصدرا میکنند در واقع امام را نقد میکنند. بسیاری از مباحث عمیق دینی با منظومۀ فکری ملاصدرا قابل هضم است. آشنایی با مباحث ملاصدرا باعث تغییر نوع نگاه ما به عالم هستی میشود.
انقلاب اسلامی یک پدیدۀ معنوی است و هرگونه موضعگیری ما نسبت به آن، موجب قُرب یا بُعد ما نسبت به معنویت میشود. اگر جریانی در مقابل انقلاب قرار گیرد و در عین حال، ظاهراً اهل تعبد به عبادات و اذکار باشد، جایگاهی در قرب الهی ندارد و به مراتب غیبی ورود پیدا نمیکند. انقلاب اسلامی جریانی است که افراد را از تفکر غربی خارج میکند. هرچه تمدن غربی بیشتر در دل جامعۀ ما جا باز میکند، به بیبندوباری نزدیکتر میشویم. کسی که با چنین تفکری اُنس بگیرد، کمکم قدسیات برای او خرافه میشوند.
اگر بیانات امام خمینی (ره) را مرور کنیم، متوجه میشویم که یکی از اصلیترین شاخصهای تفکر ایشان که در بیانات ایشان نیز مشهود است، غربستیزی و مقابله با تمدن غرب است. ایشان تمام حرفهایشان را در افق مقابله با تمدن غرب، بیان میکنند. با عینک غربی نمیتوانیم انقلاب اسلامی را بشناسیم و کسانی که در حجاب آن تفکر هستند، تا پایان با انقلاب اسلامی همراه حسننخواهند بود.

استاد طاهرزاده در ادامه گفت : انقلاب اسلامی دارای ذات و روحی است که عامل حفظ وحدت و بقای آن است؛ هرگاه سمی وارد جریان انقلاب میشود، آن را بیرون میاندازد. انقلاب حقیقتی است که در باطن عالم با سایر اجزای هستی در ارتباط است و صرفاً یک پدیدۀ سیاسی نیست. اصلیترین دغدغۀ ایشان در مورد انقلاب اسلامی همین ذاتداشتن انقلاب اسلامی است.
اگر نگاهی تاریخی به جریان هدایت بشریت توسط خدا داشته باشیم، متوجه میشویم که در واقع انقلاب اسلامی ایران، حقیقتی است که در ادامۀ جریان غدیر خم قرار دارد. عدهای در طول شصت روز، غدیر را فراموش کردند، اما حقیقت غدیر، از بین نمیرود و خود را به صورتهای مختلفی نشان میدهد. شاید در مورد انقلاب اسلامی بتوان چنین تعبیر کرد که همانطور که امام زمان دوگونه غیبت دارند؛ غیبت کبری و غیبت صغری، از دوگونه ظهور نیز میتوان سخن گفت؛ ظهور صغری و ظهور کبری. ظهور صغرای امام زمان، انقلاب اسلامی است. ظهور صغری مرحلۀ آمادگی بشر برای ظهور کبراست.
